15 млн. ваксини на „Johnson & Johnson“ ще бъдат извърлени

...
15 млн. ваксини на „Johnson & Johnson“ ще бъдат извърлени
Коментари Харесай

Изхвърлят 15 млн. ваксини Johnson & Johnson заради грешка в ...

15 млн. ваксини на „ Johnson & Johnson “ ще бъдат извърлени заради неточност в индустриалния развой. Това може да докара и до закъснение на доставките, оповестява „ Ню Йорк Таймс “.

Служители на завода на американската компания „ Johnson & Johnson “ в Балтимор (Мериленд) са позволили неточност преди няколко седмици при разбъркване на съставките на имунизацията. Според изданието повода за случая е човешкият фактор.

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) прави ревизия на завода. В същото време се отбелязва, че всички партиди от имунизацията на компанията, които към този момент са пристигнали в американските медицински институции, са безвредни, защото са създадени в оборудванията на „ Johnson & Johnson “ в Нидерландия, само че идващите партиди от лекарството е планувано да бъдат доставени от завода в Балтимор, което би довело до закъснение на доставките заради забавянето поради инспекцията.

Американските управляващи разпореждат огромни очаквания на еднокомпонентната ваксина на „ Johnson & Johnson “ за ускорение на програмата за имунизация в страната. Европейските регулатор ЕМА също даде зелена светлина на препарата, който в Европейски Съюз има комерсиално име „ Янсен “.

На 28 февруари FDA утвърди настояването на „ Johnson & Johnson “ да записва своята ваксина против ковид по ускорена незабавна процедура. Подобно на лекарството „ Sputnik Light “, което се записва в Русия, имунизацията „ Johnson & Johnson “ изисква единствено една имунизация вместо две. По време на третата фаза на изпитването на имунизацията, съгласно корпорацията, имунизацията „ Johnson & Johnson “ е посочила успеваемост до 85%.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР