15-километрова опашка от украински бежанци, жени и деца, се извива

...
15-километрова опашка от украински бежанци, жени и деца, се извива
Коментари Харесай

15-километрова опашка от украински жени и деца на границата с Молдова |

15-километрова опашка от украински бежанци, дами и деца, се извива на границата с Молдова, оповестява Би Би Си.

Пресичането на границата лишава към 27 часа и непрестанно се усилва, твърди сътрудник на медията.

По-рано Ройтерс заяви за десетки хиляди украинци, най-вече дами и деца, преминали границите на Полша, Румъния, Унгария и Словакия, до момента в който съветски ракети удряха столицата Киев. 

В Полша, която има най-голямата украинска общественост в района от към 1 милион души, управляващите оповестиха, че времето за изчакване за прекосяване на границата на някои места варира от 6 до 12 часа.

В Медика, в южната част на Полша, на към 85 км (50 мили) от Лвов в Западна Украйна, пътищата са цялостни с коли, полицията насочва трафика. 

„ Само дами и деца минават, тъй като за мъжете е неразрешено. Оставяме бащите, мъжете, съпрузите си у дома и се усещаме изгубени “, споделя 30-годишната Людмила. На въпроса дали се тормози за брачна половинка си, жената се разплаква.

30-годишната Марта Буах от Лвов сподели, че на брачна половинка ѝ не е било разрешено да замине с нея.

" В Лвов е добре, само че в други градове в действителност е злополука. Киев беше обстрелван, други дребни градове бяха обстрелвани, чувахме бомбардировки на всички места ", сподели тя.

По предварителни данни на ООН, войната може да принуди до 5 милиона души да емигрират, като до 3 милиона ще се насочат единствено към Полша. 

Най-малко 100 000 души към този момент са прогонени от Украйна, откогато Русия стартира своите офанзиви, заяви организацията на Организация на обединените нации за бежанците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР