15 жертви и поне двама ранени при тежка катасрофа на

...
15 жертви и поне двама ранени при тежка катасрофа на
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с камион във Филипините, има много загинали и ранени

15 жертви и най-малко двама ранени при тежка катасрофа на камион, пренасящ търговци на добитък , в централната част на Филипините , съобщи Ройтерс. Агенцията прецизира, че съгласно информация на локалната полиция транспортното средство е изхвърчало от лъкатушен път и е паднало в крайпътна урва, дълбока към петдесет метра.

" Шофьорът е изгубил надзор върху спирачките ", сподели представителят на полицията във филипинската провинция Източен Негрос - Стивън Полинар, пред радио Ди Уай Ем Пи. " Два дни не спря да вали и евентуално пътната настилка е била хлъзгава ", добави той. Инцидентът е бил в покрайнините на град Мабинай.

Спасителен екип е бил на мястото на нещастието през вчерашния ден следобяд и всички пасажери са били преброени . Шофьорът, който е бил признат в болница, може да бъде измамен под отговорност, посочи полицейският представител.

Ройтерс отбелязва, че Филипините са прословути със суровите си пътни санкции в областта на публичния транспорт, включително за свръхброй пасажери в транспортно средство и за зле поддържани пътища.

Смъртоносните пътни произшествия са постоянно срещани в страната поради незадоволителното използване на законите за придвижване по пътищата, поради неприятното положение на транспортните средства  и поради незадоволителните мантинели и пътни знаци.

Ройтерс напомня, че на през декември предходната година седемнадесет души починаха в рейс, чиито спирачки отхвърлиха. Превозното средство тогава също падна в пролом, и отново в Централните Филипини - в провинция Антике. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР