15 жалби, които не са от съществено значение, са подадени

...
15 жалби, които не са от съществено значение, са подадени
Коментари Харесай

РИК-Смолян препрати на прокуратурата жалба за нарушаване на ...

15 тъжби, които не са от значително значение, са подадени в РИК-Смолян досега, сподели ръководителят на РИК Златко Карамучев. Няколко от жалбите са за това, че дали своят вот машинно гласоподаватели в секции в Смолян, Чепеларе и златоградското село Старцево не са вписани в описите в рубрика " Забележка ", за което от РИК е указано на всички СИК да се преценяват с Изборния кодекс и да го означават наложително.
Една тъжба е препратена следобяд от РИК до прокуратурата. Тя е по отношение на нарушаване на изборния развой и с изказвания за нарушение тайната на вота в секция в читалище в община Доспат.

В жалбата се показва, че член на СИК отваря бюлетините и гледа вота на съответния гласоподавател, преди да сложи втори щемпел. Ще изчакаме прокуратурата да се произнесе по нея, сподели Карамучев.

В изборния ден от доставените 138 машини в района се употребяват 136 за гласоподаване, защото в една секция в Чепеларе не е стартирала машината и гласоподавателите не престават да гласоподават с хартиена бюлетина. В секция в Смолян печатащото устройство на машината по време на гласоподаване е блокирало и са траяли да гласоподават единствено с хартиени бюлетини.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР