15-ият в листата на Продължаваме промяната“ във 2. МИР –

...
15-ият в листата на Продължаваме промяната“ във 2. МИР –
Коментари Харесай

Кандидат-депутат от Продължаваме промяната се оттегли заради обвинения в хомофобия

15-ият в листата на „ Продължаваме промяната “ във 2. МИР – Бургас за идните избори се отдръпна от конкуренцията за парламентарния избор на 2 октомври. Причината за отхвърли на Бисер Русимов са обвинявания в хомофобия, откакто запалил байрак на ЛГБТ общността предходната година, съобщи Актуално.ком.

Тогава той участваше в организацията на " Шествие в поддръжка на българското семейство " в Бургас. Това бе контрапарад на първия „ Бургас Прайд “. „ Да имаш мнение, има цена и за мен е привилегия да я платя. В листата за народни представители на „ Продължаваме Промяната “ в Бургас влязох, тъй като поддържам новия модел политици - почтени хора, които слагат публичния интерес пред персоналния, всекидневно. След доста луди юношески години, смяната първо се случи в мен. След това желаех и смяната в средата, в която пребивавам. Затова към този момент 10 години пазя гражданските ползи. Това не се e трансформирало и през днешния ден нося тази отговорност “, написа във Фейсбук на 13 септември Бисер Русимов. „ И тъкмо отговорност е повода да желая да се отдръпва от листата на „ Продължаваме Промяната “. Не тъй като Л. Г, Б. Т, деятели ме дефинират като хомофоб и ме нападат, а тъй като не желая омразата против мен в една кална политическа акция да повлияе на стойностни хора с по-благородни и високи дела от тази да влизат в суетни борби “, добавя претекстовете си той. Вижте листата на " Продължаваме промяната " за парламентарните избори на 14 ноември във 2 МИР - Бургас.

„ Уважавам хората, с които поддържам връзка, почитам българските жители и почитам себе си. Държа на думата си, държа на мнението и полезностите си. Стоя твърдо зад идеята на Политическа партия за стопански мощна България и нов политически модел без корупция ”, приключва 15-ият в листата в Бургас. Тя е водена от досегашния народен представител Константин Бачийски, следван от Христо Симеонов, Богомил Петков, Милко Пенев, Яна Вангелова и други Преди две седмици някогашният народен представител от „ Продължаваме промяната “ Димитър Ташев също разгласи, че няма да взе участие в бургаската листа за изборите. Като причина той уточни, че единият от съдружните сътрудници на ПП ``Средна европейска класа`` (СЕК) напълно е узурпирал листата, което направило неговото включване невероятно.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР