15-годишното момче от Сирия, живеело в центъра за временно настаняване

...
15-годишното момче от Сирия, живеело в центъра за временно настаняване
Коментари Харесай

15-годишният Омар е карал автобуса в Бургас, може да получи до 15 г. затвор -

15-годишното момче от Сирия, живеело в центъра за краткотрайно настаняване на бежанци в Харманли, е водачът на рейса, умъртвил двама служители на реда в Бургас през вчерашния ден.

От прокуратурата в града оповестиха, че му е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране. Той може да получи присъда от 3 до 10 години затвор, тъй като е малолетен.

От Районната прокуратура-Бургас са повдигнали обвинявания за трафик на хора на Омар и други двама жители на Сирия (eдиният е настанявал хората в рейса, а другият е закупил транспортното средство), които са със статут на постоянно пребиваващи в страната. За този тип закононарушение е планувано наказване от 1 до 6 години и санкция от 5 до 20 000 лв.. Омар може да бъде наказан на до 3 години затвор по това обвиняване.

Към момента всички лица - трима сирийци и един българин - са задържани за 72 часа, като следва да им бъде поискана мярка за неотклонение " задържане под стража ". Очаква се до края на деня да бъде повдигнато и обвиняване за съучастничество на българина.

Към момента няма данни полицейски чиновници да са съпричастни към закононарушението.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР