15-годишното момче, което наръга свой съученик с нож в столичния

...
15-годишното момче, което наръга свой съученик с нож в столичния
Коментари Харесай

Момчето, наръгало свой съученик с нож, било системно тормозено онлайн

15-годишното момче, което наръга собствен съученик с нож в столичния кв. „ Надежда”, е било редовно унизено онлайн, разкри неговият юрист Ивайло Абаджиев в студиото на „ Тази сутрин”.

Нападателят се споделя Данаил Бейгберди, роден е в България, само че е от ирански генезис. „ В продължение на цялата образователна година той е бил унизен от свои съученици – вербално и с колажи с негова фотография и на хора, изпълняващи хомосексуални дейности. Наричали са го „ педераст”, „ джихадист” и други от сорта”, разясни Абаджиев.
Съдът остави в ареста 15-годишния юноша, ранил с нож собствен връстник Пострадалото момче към момента се възвръща в болница
По думите му нито родителите, нито учителите са взели ограничения да прекратят издевателството, макар че са знаели за тях.

„ Родителите са пропуснали, неглижирали са нещата. Искали са да сменят към този момент учебното заведение, знаели са, че има проблем. Има данни, че в учебното заведение са знаели, че е имало някакви проблеми, само че и преподавателите не са обърнали задоволително внимание”, уточни Абаджиев.

В деня преди нападението онлайн се появил нов колаж по адрес на Данаил.

„ В случая става въпрос за едно дете – той, когато е отишъл на мястото, е видял брата на едно от момчетата и е помолил да го извика. Кой, който е тръгнал да убива, ще си викне очевидци? Това дете е желало да извади ножа, да го покаже и мъчителите му да спрат да го тормозят – това е”, безапелационен е Абаджиев.
Нападението в „ Надежда ” – опит за ликвидиране, няма данни за дрога и алкохол Пострадалият е нормализиран в "Пирогов "
Според него с подигравките си другите момчета са го подтикнали към дейностите му.

След осъщественото закононарушение, момчето направи цялостни признания пред негови другари, които го снимаха на видео. „ Това е някакъв потрес в неговата глава. Той застава и си споделя, реакцията не е естествена – житейски не е нормална”, счита Абаджиев.

„ Никой не отхвърля, че Данаил ще си понесе отговорността – тук няма спор”, разяснява Абаджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР