15-годишно момиче падна от тераса на втория етаж на Център

...
15-годишно момиче падна от тераса на втория етаж на Център
Коментари Харесай

Момиче падна от тераса на социален дом в Борован

15-годишно момиче падна от тераса на втория етаж на Център за настаняване от фамилен вид в село Борован, оповестиха от полицията във Враца.

Инцидентът е станал на 4 април, към 13:00 ч.

Момичето е откарано за обзор в болничното заведение в Плевен. От УМБАЛ „ Д-р Георги Странско “ обявиха за Дарик, че няма заплаха за живота ѝ, при скока е счупила лакът.

15-годишното момиче е живеело от два месеца на фамилни начало с юноша от Роман, сподели за Дарик шефът на районната дирекция „ Социално подкрепяне “ Враца Мария Търнавска.

По думите ѝ на 28 февруари бащата на момичето пристигнал в дирекцията да изиска подпомагане за извеждане на момичето, защото имал информация, че желаят да я продадат на сутеньори в Гърция.

„ Веднага подадох сигнал до отдел „ Закрила на детето “ в Мездра. До късно същия ден те са работили на терен и са извели момичето. Тъй като родителите не са се появили да си вземат детето, трябваше някъде да я настаним и единственото свободно място бе в Центъра в Борован “, изясни Търнавска и добави, че на идващия ден в дирекцията още веднъж е дошъл бащата, който бил неудовлетворен от това, че щерка му е настанена там.

„ Започна да заплашва, че тя ще скочи, ще избяга. Тъй като той непрекъснато държеше връзка с нея по телефона оставаме с усещане, че тя го направи по негово подстрекателство “, уточни тя.

Търнавска заяви още, че бащата на момичето е прочут на обществените служби от работа към друго негово дете.

„ Родителите са с доста невисок потенциал, те са лишени от наставнически права по отношение на друго тяхно дете. В отдел „ Закрила на детето “ в Мездра пък са получили информация, че самите родители желаят да изтъргуват момичето. По случая се работи ”, добави Мария Търнавска.

Образувано е досъдебно произвеждане. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР