15-годишно момиче от Сирия е пострадало при опит да избяга

...
15-годишно момиче от Сирия е пострадало при опит да избяга
Коментари Харесай

Момиче от Сирия е пострадало при опит да избяга от Кризисния център в Русе

15-годишно момиче от Сирия е потърпевшо при опит да избяга от Кризисния център за деца-бежанци в Русе. Инцидентът е станал тази нощ, а момичето е настанено за лекуване в болница без заплаха за живота.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1143
15-годишното момиче от Сирия е било дружно със сестра близначка и друго по-малко дете. Те са били част от група, хваната при секване на границата ни с Румъния в петък вечерта.

Бежанците са били в хладилен камион, цялостен със зеле, само че чиновници на Гранична полиция ги залавят.

Общо са 29 индивида, 9 от които малолетни. Срещу възрастните е почнало наказателно произвеждане за нелегално секване на държавната ни граница.

Инцидентът тази нощ е станал при опит на едно от децата да избяга през прозореца на Кризисния център за деца-бежанци, разяснява БНР.

" Вързали са чаршафи като по филмите и са почнали да се спускат и едното момиче е паднало. Има близначка, едната се е блъснала, другата не е ударена. Първо ме уведомиха, че е в болница без заплаха за живота, по-късно ме уведомиха, че е с ударена ръка и таз ", обясни кметът Пенчо Милков и добави, че в Кризисния център има психолози, които приказват езика на децата и ще работят с тях.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР