15-годишно момиче от Швеция започна лична битка с климатичните промени.

...
15-годишно момиче от Швеция започна лична битка с климатичните промени.
Коментари Харесай

15-годишна шведка не ходи на училище, за да протестира за климатичните промени

15-годишно момиче от Швеция стартира персонална борба с климатичните промени. От две седмици Грета Тунберг не върви на учебно заведение и стачкува пред постройка на Народното събрание в Стокхолм. Тя упорства политиците да подхващат по-сериозни ограничения за спасяването на планетата.

Всеки ден от заран до вечер 15-годишната шведка Грета е пред постройката на Народното събрание, заобиколена от плакати, на които написа: " Тук съм, тъй като Вие възрастните се подигравате с моето бъдеще. " Обяснява, че няма смисъл да върви на учебно заведение, тъй като политиците не се преценяват с обстоятелствата и заканите, пред които е изправена планетата.

Напомня, че това лято е било най-горещото в Швеция от повече от 260 години, а управляващите не са подхванали съвсем никакви съществени ограничения. Надява се, да я чуят и да имат по-ясни решения за справяне с климатичните промени до изборите на 9 септември. Знае тъкмо по какъв начин да реализира задачата си.

Грета Тунберг: Като стачкувам, медиите ще стартират да приказват за климатичните промени, а по-късно и хората. И тематиката няма по какъв начин да не повлияе на изборите.
Грета към този момент се трансформира в медийна звезда. Определяна е като " актуалната Пипи ". Засега няма реакция на политиците, само че поддръжниците на момичето се усилват.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР