15-годишно момиче е било принудено да прослуша запис, направен от

...
15-годишно момиче е било принудено да прослуша запис, направен от
Коментари Харесай

Свидетелите на Йехова принудиха 14-годишна да слуша изнасилването си 4 часа

15-годишно момиче е било насила да прослуша запис, изработен от мъж, който я е изнасилвал в продължение на четири часа, от водачите на конгрегация на Свидетелите на Йехова, с цел да я накарат да каже, че срещата е била доброволна, стана ясно по време на чувания във Върховния съд на Юта тази седмица,

Съдът изслуша причини в понеделник по дело, в което жена съди четирима религиозни водачи за съзнателно причиняване на тежък прочувствен стрес върху нея.

Ищцата твърди, че е била на 14 години, когато 18-годишен мъж, който също е бил член на Свидетелите на Йехова, я тормозил и почнал да я насилва през декември 2007 година Тя твърди, че той я е изнасилил няколко пъти и е дал на религиозните водачи запис на едно от тези набези.

Според дамата, църковните водачи са й пускали записа от време на време в продължение на най-малко четири часа през 2008 година, с цел да се опитат да извлекат самопризнание, че непринудено е взела участие в секс отвън брака, твърди нейният юрист, съгласно The ​​Deseret News.

Тя е потърсила консултация и здравно лекуване след нападенията и е страдала от безпокойствие, кошмари и неприятно показване в учебно заведение, споделят нейните юристи.

За първи път жертвата завела иск във Втория областен съд на Оден през 2016 година, където било постановено, че Първата корекция, която подсигурява свободи във връзка с религията и изразяването, защищава църквата от отговорност.

Нейните юристи настояват, че въпросът е сложна тематика, тъй като се занимава с общественост по изповедание. Те означиха, че преди тя да апелира делото си, 2-ри областен съд е постановил, че „ нямало да се колебае да изпрати делото на правосъдно съвещание, в случай че то се отнасяло до световна конюнктура “.

Върховният съд към момента не е взел решение.

Адвокатите на дамата споделят, че най-висшият съд на Юта ще сътвори рисков казус, в случай че даде протекция на църквата и разрешава други нездравословни държания от религиозни организации.

Адвокат Кара Портър съобщи, че църквата се пробва да откри дали момичето е съгрешило и че управляващите нямат право да се месят в това.

В понеделник, в продължение на час и половина правосъдните заседатели разпитваха юристите на двете страни за това къде би трябвало да се прокара правната граница в гражданските искове, свързани с религиозни въпроси.

Съдия Пейдж Питърсън съобщи, че даже единствено свикването на процеса на църковния арбитражен съд може да аргументи страдалчество на човек с религия, който знае, че е взел участие в държание, което се преглежда като грях.

Миналата година Апелативният съд в Юта постанови, че произнасянето по делото на дамата би било прекалено усложнение, защото „ изисква следствие за целесъобразността на държанието на църквата при използване на религиозна процедура и затова нарушава клаузата за определяне на първата корекция “.

Адвокатите на дамата споделят, че „ претекстът не може да оправдае държанието “.

Защитниците на църквата обаче настояват, че в правосъдните каузи липсват обстоятелства, които да поддържат изказванието на дамата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР