15-годишният Мирослав Борисов, който е обвинен за жестокото убийство на

...
15-годишният Мирослав Борисов, който е обвинен за жестокото убийство на
Коментари Харесай

Убиецът на 7-годишното дете от Ковачевица остава в ареста

 15-годишният Мирослав Борисов, който е упрекнат за жестокото ликвидиране на 7-годишно момиченце в самоковското село Ковачевица остава в ареста.

Това реши състав на състав на Окръжен съд - София с ръководител Анелия Игнатова, оповестиха от съда. Заседанието бе закрито.

Тийнейджърът в началото бе упрекнат за ликвидиране по изключително непосилен метод, а по-късно и за опит за обезчестяване на детето. 

Според съда има обосновано съмнение, че Борисов е направил закононарушенията, в които е упрекнат. Има заплаха да се укрие и извърши друго закононарушение, в случай че мярката му не е " задържане под стража ".

Адвокатът на арестувания е декларирал, че не възразява на настояването на прокуратурата за налагане на мярка " задържане под стража ", като счита, че все още тя е в полза на арестувания и обърнал внимание и на прочувствения потрес, в който упрекнатият се намирал след осъществяването на закононарушението.

Мирослав пък декларирал: " Искам да лежа в пандиза ".

Съдът е счел за належащо да му обясни, че все още се дефинира единствено мярката му за неотклонение, като виновността му ще бъде обект на идно доказване. Данните досега сочат, че обвиненият е душевен здрав и може да схваща свойството и смисъла на осъщественото от него. В същото време са налични данни, че той се е опитал да се укрие и осуети разкриването на закононарушенията, в които е упрекнат.

Определението на СОС предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд - София.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР