15-годишният Иван Иванов насочи вниманието към себе си, след като

...
15-годишният Иван Иванов насочи вниманието към себе си, след като
Коментари Харесай

Повод за гордост: Иван Иванов е най-добрият играч в света под 16-годишна възраст!

15-годишният Иван Иванов насочи вниманието към себе си, откакто през предишния месец доближи до финала на фючърса в София. Това беше дебют в главната скица на мъжки шампионат за Иван и той сподели, че още в този момент би могъл да се състезава с надалеч по-опитни и мощни физически противници, а изключително впечатляваща беше успеха на младежа над Артур Геа, който по това време беше 354-ти в света.

Всичко това трансформира Иванов в първия роден през 2008-а година тенисист, за който към този момент можем да каже, че има изигран професионален край и това му донесе предложения за Чаланджърите в Майорка и Добрич, а също така Иван беше извикан и в националния тим на България за Купа " Дейвис ", където също сложи връх за най-млад тенисист получил повиквателна в историята на българския тенис.

Тазседмичната класация пък ни демонстрира, че българският гений е 13-ти в света измежду играчите под 18 години, заемайки 1156-та позиция с актив от 8 точки. Освен това Иванов е един от едвам четиримата 15-годишни тенисиси, който към този момент имат извоювани точки за международната класация. Останалите са Джак Ченг (Хонг Конг), Никита Билозерцев (Украйна) и сина на именития Лейтън Хюит - Круз.

Тези трима играчи обаче имат общ актив от 5 извоювани точки, което все още значи, че Иван е най-високоранкираният състезател в света под 16-годишна възраст!

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР