15-годишната София Иванова живее и учи в столицата и мечтае

...
15-годишната София Иванова живее и учи в столицата и мечтае
Коментари Харесай

Българче на корица на авторката на бестселъри Кейти Флин

15-годишната София Иванова живее и учи в столицата и мечтае да стане модел. За читателите по целия свят обаче тя е Дот МакКан и живее в Ливърпул от началото на 20 век.

Когато закусвала със съученици на летен лагер в Приморско, Софи била видяна от фотографката Таня Граматикова.

София Иванова: И ме попита имам ли интерес да се фотографирам за нещо, за някаква корица или нещо сходно. И на мен ми стана доста забавно, взех й телефона и звъннах на мама и на тате да ги запитвам дали може.
Казали, че може. И не запомнили за фотосите до момента в който съвсем година по-късно не разбрали, че точно Софи ще бъде на корицата.

София Иванова: Много се зарадвах, тъй като това не е нещо, което се случва всеки ден, и не съм подозирала, че може да стане нещо такова, а пък какво остава и толкоз инцидентно.
Това била и първата й професионална фотосесия. Но още от бебе е пред обектива на майка си, която е фен фотограф. По-малката сестра на Софи също разучава фотоапарата и единствено гордият баща страни от камерите. Книгата още не е преведена на български, само че фамилията незабавно я поръчало по интернет. И най-сетне корицата пристигнала.
Зорница Иванова: Много се зарадвах като я видях, обаче най-вече се зарадвах, когато тя я видя.

София Иванова: Еми, бяха доста щастливи... Баба даже ми сготви сарма!
Тъй като учи в Първа британска гимназия, Софи към този момент е преполовила оригинала на британски. И е наясно със смисъла на идиома " не съди за книгата по корицата ѝ ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР