15-годишната Мария Звездева е предотвратила катастрофа на тролейбус в Стара

...
15-годишната Мария Звездева е предотвратила катастрофа на тролейбус в Стара
Коментари Харесай

Шофьор на автобус в Стара Загора колабира, смела ученичка спаси живота на пътниците /снимка/

15-годишната Мария Звездева е предотвратила злополука на тролейбус в Стара Загора, откакто е направила изкуствено дишане на припадналия зад кормилото водач, заяви Дарик.
Инцидентът е станал в тролей номер 36 в петък, когато учениците от Спортното учебно заведение в града пътували за подготовка.
По време на придвижване сред професионална гимназия по ветеринарна медицинаи Административнопроцесуален кодекс на водача му прилошало и тролеят застанал перпендикулярно на пътя. Кондукторката почнала да вика за помощ.
Пътниците изпаднали в суматоха.
Мария, която е в 9-и клас, се намирала обратно, само че избутала пасажерите и отишла до водача.
Видяла, че той е паднал на кормилото, повдигнала му главата му и видяла, че е в безсъзнание. Успяла да спре тролея в точния момент преди да провокира злополука.
Ударила два шамара на водача, само че той не реагирал. Забелязала, че водачът си е глътнал езика. Успяла да отвори устата му и да го извади. Извикана е кола за спешна помощ.
Днес управлението на учебното заведение ще връчи на Мария признателен адрес.
От 9 години тя живее в Дом „ Мария Терезия ” в Стара Загора, споделя за Българска телеграфна агенция Латинка Петрова, шеф на дома. Момичето учи плуване и желае да стане учителка по физическо образование. Познава разпоредбите за спешна помощ от учебното заведение, добави Петрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР