15 години затвор при първоначален строг режим. Това наказание определи

...
15 години затвор при първоначален строг режим. Това наказание определи
Коментари Харесай

Строг затвор за композитора, убил мъжа си в Стамболийски

15 години затвор при първичен непоколебим режим. Това наказване дефинира Пловдивският областен съд признавайки за отговорен композитора Александър Радев, за убийството на брачна половинка си Андреас Ропел в Стамболийски. Престъплението е от 4 май предходната година като съгласно обвиняването е осъществено съзнателно.
Прочетете още
Със същата присъда Пловдивският областен съд осъди Александър да заплати на родителите на убития, сумата от по 100 000 лв., представляваща обезщетение за породени им от закононарушението неимуществени вреди.

По-голямата част от делото се прегледа при " закрити врата " поради изнасяне на детайлности от интимния живот на подсъдимия. Още от началото на процеса, самият Александър отхвърли да се признае за отговорен като дефинира жертвата си за " принудител ". Радев на няколко пъти се опита да шиканира процеса, като се опита да изгони прокурора, в следствие уволни юристите си, а за похлупак се опита и да влезе в ролята на арбитър, пробвайки се да вземе решения вместо магистратите.

Присъдата предстои на митинг и обжалване в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

Хронология на убийството:

Кървавата драма сред двамата мъже се разигра на 4 май предходната година в град Стамболийски. След скандал сред тях и взаимни удари с нож, 41-годишния Андреас Ропел умрял от смъртоносно пронизване.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели чартърен в гр. София, като през 2020 година те сключили цивилен брак в Германия, за което имали публикуван европейски документ за брак. Между тях постоянно възниквали кавги, които от време на време прераствали и във физическа разпра.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 година мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На идващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под въздействие на използвания алкохол, двамата почнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, протегнали ръка към ножове и почнали да си нанасят взаимни рани. В един миг Александър пробол смъртоносно колегата си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел умрял.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР