15 години след завършването на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, учениците

...
15 години след завършването на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, учениците
Коментари Харесай

Възпитаници на ППМГ „Акад. Н. Обрешков“ в Бургас дариха над 9500 лв.

15 години след завършването на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“, учениците от випуск 2002 вземат решение да създадат нещо положително за своето учебно заведение посредством самодейност, наречена #върниобратно.

Възпитаниците на Математическата гимназия в Бургас събраха и подариха сумата от над 9500 лева, като 8000 лева отиват за съвременна интерактивна система за образование по естествени науки. 15 години след довеждане докрай на междинното си обучение, учениците от випуск 2002 сътвориха самодейността #върниобратно, чиято цел е да даде образец и да подтиква хората да се включват в бъдеще за основаването на по-добра учебна среда.

Идеята е призната задушевно от доста огромна част от випуска и сумата от 8000 лева, която в началото е изглеждала голяма, е даже надхвърлена. Затова, в допълнение с нововъведенията към просветителната система, гимназията ще има опция да раздаде и парични награди на заслужилите възпитаници през идната година.

„ #върниобратно разсъни огромен интерес и ще бъде продължена от випуск 2003, като по този метод ще се върне положителното, което учебното заведение е дало на своите ученици. С нашата самодейност се надяваме да сме първите, само че не и последните и целим да я превърнем в традиция освен за ППМГ „ Акад. Н. Обрешков “, само че и за доста други учебни заведения, които могат да станат част от това просветителско дело “, сподели Атанас Ганчев, ученик на випуск 2002.

Всеки, който желае да се включи в подобнa самодейност, може да открие повече информация с хаштага #върниобратно във Фейсбук.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР