15 души са арестувани за разпространение на наркотици и лихварство

...
15 души са арестувани за разпространение на наркотици и лихварство
Коментари Харесай

15 човека са задържани при спецакция в Бургас

15 души са задържани за разпространяване на опиати и лихварство в рамките на специализирана полицейска интервенция в Бургас.

Задържаните са на възраст сред 20 и 40 години. Образувани са шест бързи полицейски производства, четири досъдебни производства и две преписки, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Иззето е огромно количество от разнообразни по тип наркотични субстанции – марихуана, метамфетамин и хитова дрога „ чай ” /по последни данни на експертите съдържаща синтетични канабиноиди, чието деяние прилича дейната съставна част на канабиса – тетрахидроканабинол/. Употребата на този вид дрога крие огромни опасности за здравето, защото с изключение на биологични, може да отключи и душевен проблеми, предизвестяват специалистите.

Най-характерни от случаите са свързани със задържането на двама роднини от Бургас. Единият от тях – Б.Щ. /29 г./- престъпно проявен, е хванат на адрес на ул. „ Кракра “ в кв. „ Победа ”. От дома му е открито и конфискувано огромно количество канабис и електронна везна. Установени са и двама дилъри, работели за него, които са разпитани в качеството си на очевидци по формираното досъдебно произвеждане.

В хода на интервенцията криминалистите претърсили и жилището на брат му – М.Щ. /47 г./, престъпно проявен. Оттам са конфискувани две непознати персонални карти, тетрадка с имена на кредитополучатели, ваучър за МПС, нотариални актове и контракт за даване за прилагане на неподвижен парцел, дадени като залог против получени парични средства. Разпитани в качеството на очевидци са голям брой кредитополучатели. По случая е формирано досъдебно произвеждане за лихварство и осъществяване без позволение на банкови и други финансови покупко-продажби.

Работата по изцяло документиране на незаконната активност на 15-те арестувани за период от 24 часа при профилираната полицейска интервенция, продължава от чиновници на ОДМВР – Бургас.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР