15 деца в Пловдив са със симптоми на хранително натравяне.

...
15 деца в Пловдив са със симптоми на хранително натравяне.
Коментари Харесай

Директорката на детската градина в Пловдив: Смятам, че е вирус, а не хранително натравяне

15 деца в Пловдив са със признаци на хранително натравяне. Те са от една група в детска градина в града под тепетата. Директорката на заведението Любка Биволарска застана пред камерата на " Нова телевизия " и съобщи, че счита,че това е вирус, а не натравяне.

" По рецептурник е давана гъбена каша. Това не е за първи път, само че ще е за финален. Още първия ден ставаше въпрос за вирус. Със сестрата си мислехме, че е нещо краткотрайно, което ще мине. Консултирах се и с други сътрудници от детски градини. В същия ден, в който децата ни влизат в инфекциозна клиника, са изписани и деца от други детски градини с вирус. Едно дете прояви първите признаци в понеделник, във вторник сутринта още едно момиченце, на обяд още едно дете и четири следобяд. Три деца са приети в болница и четири са потърсили помощ в инфекциозна клиника и са ориентирани за домашно лекуване. Останалите деца, които сме преслушали, са си спокойни, имат признаци някои от тях, само че са си у дома. Нека да излязат резултатите, които са от лабораторното проучване ", сподели тя.

" Според мен всичко това се дължи на вирусна зараза. Иска ми се да имам вяра и съм уверена в това. Проверяващите в диалог ми споделиха, че и в други детски градини има такива вирусни болести. Такъв е вирусът. Странно е, че единствено в една група се е случило. Някой използва страха на родителите. Пробите за храната се оставят всеки ден от всички хранения - заран, на обяд и следобедна закуска. 76-часови проби се съхраняват в ледник. Всичко е конфискувано през вчерашния ден ", добави директорката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР