15 деца от една и съща група в детска градина

...
15 деца от една и съща група в детска градина
Коментари Харесай

15 деца от Пловдив са с хранително натравяне, 3 са приети в болница

15 деца от една и съща група в детска градина в Пловдив са с хранително натравяне, научи NOVA. Седем от малчуганите са били прегледани в болница, а 3 са приети в болница поради съществено обезводняване.

Три деца от ДГ " Славей " в регион " Северен " са признати нощес в Клиниката по инфекциозни заболявания към УМБАЛ „ Свети Георги " ЕАД с хранително натравяне. Те са на възраст към 4 години и са заведени в лечебното заведение в интервала сред 22 и 2 ч. сутринта. След намесата на лекарите и положената нужна грижа положението на децата е усъвършенствано.

По обед едно от децата почнало да повръща. След минути същите признаци демонстрират още 14 деца от същата група. Повикани са родителите им. Оказа се, че децата закусвали сандвич с яйчен пастет и зарзават, прясно мляко и плод. За обяд те яли леща, пилешко с ориз и плод.

Цялата градина е консумирала храната, само че натровени са само децата от Втора А група, съобщи директорката Любка Биволарска. Според Милена Николова, която е медсестра в ЦГ " Славей " -Пловдив, става въпрос по-скоро за ентеровирус.

Причината за натравянето към момента не е ясна. Тече инспекция на чиновници на РЗИ и БАБХ взимат проби от храната, чиито резултати се чакат скоро.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР