15 дами и четирима мъже застанаха на старт в традиционното

...
15 дами и четирима мъже застанаха на старт в традиционното
Коментари Харесай

Тимът на „Бързи и яростни“ спечели автомобилното състезание в Ловеч

15 дами и четирима мъже застанаха на старт в обичайното мартенско автомобилно съревнование, проведено от Община Ловеч. Те водиха забавна и оспорвана борба на гаровия площад в града, разграничени по групи според от колите.

Преди началото на ралито с минута безмълвие беше почетена паметта на умрелия на 13 март Български патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Състезанието включваше два манша, а участниците демонстрираха майсторско ръководство. В класа на общоприетите коли (серийно производство) конкуренцията мина в две групи. В първа група (автомобили с кубатура на мотора до 1600 куб. см.) успеха извоюва Ралица Иванова (индивидуален участник) с рено, следвана от Деана Курдова (инд.) с Тойота Ярис и Маргарита Златева с Мицубиши от тим „ Черешки ”.
Във втора група (автомобили с кубатура на мотора над 1601 кубика) първото място завоюва Геновева Тодорова (инд.) с Фолксваген, а нейни подгласнички станаха представителките на тим „ Бързи и гневни ” Кристина Петкова с мазда и Галя Миткова с фолксваген.


В класа за модифицирани коли на старт застанаха две дами, а успеха завоюва Петя Генчева с фолксваген лупо, която изпревари Констанца Томова със ситроен.

Отборната конкуренция бе извоювана от отбора на „ Бързи и гневни ”, следван от тим „ Черешки ” и представителките на Община Ловеч.

Призът за най-атрактивна състезателка заслужи Елица Преславова. При мъжете успеха завоюва Тони Харизанов с фолксваген лупо, който изпревари Людмил Влахов с Тойота и Венцислав Златев с Мицубиши.


Мартенското рали е остаряла традиция за Ловеч. През 1988 година то е прекратено, само че след това през 2004 година е обновено. Тази година за трети следващ път на старт в конкуренцията застанаха и мъже. Участниците бяха поздравени от заместник-кмета на Община Ловеч инж. Петър Маринов, който откри ралито, а след финала връчи премиите дружно със заместник-председателя на Общинския съвет Валентина Янкова и шефа на ралито Ивелин Йончев. Победителите и призьорите в обособените групи получиха купи, парични награди и блузи от „ Крис модерно ”, както и обичайните бутилки шампанско.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР