15 акта за притежаване на незаконно добити дърва за огрев

...
15 акта за притежаване на незаконно добити дърва за огрев
Коментари Харесай

Съставиха 15 акта за незаконно добити дърва при акция край Варна

15 акта за владение на нелегално добити дърва за огрев са формирани при взаимна акция на чиновниците на Североизточно държавно дружество и Министерство на вътрешните работи в село Гроздьово, община Долни чифлик. Установени са общо 18.5 куб. м дърва за огрев без наложителната по закон маркировка. Това оповестиха от пресцентъра на Североизточно държавно дружество.

В акцията са взели участие мобилни контролни екипи на Североизточно държавно дружество, чиновници на ДЛС „ Шерба” и на полицията в Долни чифлик. Проверките, провокирани от сигнали за нарушавания, са обхванали дворовете на 28 къщи в село Гроздьво.

Акцията за противопоставяне на търговията с нерегламентирано добита дървесина е част от ограниченията, планувани в съглашението за съдействие, подписано през 2015 година сред Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните.

„ Със съдействието на полицията систематичният надзор, който упражняваме, обгръща цялата верига на търговията с дърва за огрев – от гората до крайния покупател “, разяснява шефът на ДЛС „ Шерба “ инж. Йордан Радославов.

„ Придобиването и съхраняването на дървесина без позволение се санкционира от закона, както и осъществяването на сеч, товаренето, превозването и преправянето. Глобата е от 50 до 3000 лв. “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР