15-20 години хората чакат да кажат Чао на жълтите перфоратори,

...
15-20 години хората чакат да кажат Чао на жълтите перфоратори,
Коментари Харесай

Борис Бонев: Целта ни е повече хора да преминават към абонаментните карти

15-20 години хората чакат да кажат " Чао " на жълтите перфоратори, на хартиените билетчета. Това съобщи общинският консултант от " Спаси София " Борис Бонев в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов ".

Нашата цел е повече хора да минават към абонаментните карти, посочи той.

По думите му е имало схващане от всички политически партии за едно значимо нещо в новата тарифна политика - задачата да се привлекат повече пасажери в градския превоз.

" По наша самодейност се случиха няколко основни неща - към този момент имаме билети за време, 7-8 години работим за това ", съобщи Бонев.

Той обясни, че с новите билети за 30 и 60 минути ще можем да се прекачваме безграничен брой пъти в границите на съответния времеви период.

Тези билети са планувани за хора, които относително по-рядко употребяват градски превоз.

За студенти, възпитаници и пенсионери към този момент ще се оферират годишни карти за градския превоз, които ще бъдат на цената на 10-месечни. Запазва се цената на годишната карта от 365 лева, има опция и за разсрочено заплащане на 3 вноски, сподели Бонев.

Предстои новата тарифна политика да бъде гласувана на съвещание на Столичния общински съвет на 21 юли и в случай че бъде призната, би трявало да влезе в действие от началото на 2023 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР