15 190 кутии (303 800 къса) цигари задържаха митнически служители

...
15 190 кутии (303 800 къса) цигари задържаха митнически служители
Коментари Харесай

Тираджия пробва два пъти да пренесе през граница цигари в кори за баница и торти

15 190 кутии (303 800 къса) цигари задържаха митнически чиновници в региона на Дунав мост при Видин и Ферибот Оряхово при инспекция на товарен автомобил, който два пъти се опитал да напусне страната.
На 05.09.2023 година митническите инспектори селектират за инспекция товарен автомобил, който е засечен, че изчаква настрана дълго преди да навлезе в зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин. Товарната комбинация с хладилно ремарке пътува към Англия, натоварена с хранителни артикули. Според транспортните документи в товарното помещение се транспортират колета за двама получатели, разграничени с краткотрайна бариера. След сканиране във вътрешната предница на хладилното ремарке, където температура е по-ниска и достъпът по-труден, е маркирана зона с подозрителна компактност. При осъществената щателна митническа инспекция митническите инспектори откриват, че товарът съдържа замразени кори за баница и торти, сред които са скрити стекове с тютюневи произведения, увити във фолио. Установени са общо 10 190 кутии (203 800 къса) цигари с български бандерол от три регистрирани марки. Тютюневите произведения не са разказани в транспортните документи.
По случая е формиран акт за определяне на административно нарушаване против юридическото лице – притежател на стоката, а товарната комбинация и стоката са освободени.
Вместо да напусне страната и продължи към Англия лидерът връща хладилния камион назад в страната и два дни по-късно се явява на Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Оряхово със същата стока – кори за баница и торти, където скрити по еднакъв метод митническите инспектори откриват още веднъж тютюневи произведения с български бандерол, този път от една записана марка. Намереното при опита за второ прекосяване количество цигари е 5000 кутии (100 000 къса). Водачът отрекъл да знае за акцизните артикули и декларирал, че не са му предоставени документи за нея.
Работата по случая продължава.
През последните две седмици митнически чиновници от Търговско дружество Митница Русе са задържали при други пет случая още 39 120 къса (1956 кутии) цигари с надписи „ Duty Free ", с турски или с български бандерол, за които е изработен опит да се превозят в посока излаз от страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Русе, Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин и Граничен контролно-пропусквателен пункт Оряхово в тайници на три товарни автомобила, както и сред и под седалките на две леки коли. По случаите са формирани актове за определяне на административни нарушавания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР