15 000 служители от цяла Европа излязоха на шествие пред

...
15 000 служители от цяла Европа излязоха на шествие пред
Коментари Харесай

15 000 излязоха на протест в Брюксел срещу строгите икономии в ЕС

15 000 чиновници от цяла Европа излязоха на шествие пред институциите на Европейския съюз /ЕС/ в Брюксел. Целта – да изпратят обръщение към водачите , че не трябва страните да се връщат към строгите бюджетни икономии .

В демонстрацията „ Заедно против икономиите “, проведена от Европейската конфедерация на профсъюзите /ЕКП/, се включиха членове на синдикати от 30 страни . В нея взе участие и президентът на КНСБ Пламен Димитров , както и представители на конфедерацията.

Недоволството се организира в навечерието на срещата на европейските държавни ръководители, опитващи се да реализират консенсус по противоречивата промяна на разпоредбите за икономическо ръководство на Европейски Съюз. Според проектопредложението на Европейската комисия /ЕК/ страните членки с недостиг над 3% от Брутният вътрешен продукт ще би трябвало да понижават бюджетния си недостиг с най-малко 0,5% от Брутният вътрешен продукт всяка година.

„ Ние сигнализираме за последствията от това решение. Решението за разпоредбите за икономическо ръководство не е нещо, което е единствено за технократски специалисти или единствено за министри. Това, което се взема решение, е самото бъдеще на Европейския съюз. Това, което се взема решение, е дали ще има задоволително вложения за нашите работни места и за екологичния преход. Решава се дали ще има задоволително лечебни заведения, учебни заведения и домове. Нуждаем се от непоклатимост, а това значи да се уверим, че клаузата за дерогация ще остане в действие през идващите шест месеца до една година, с цел да се даде задоволително време за осъществяване на подобаващи полемики. Трябва да сме сигурни, че няма да се върнат доста неприятните остарели правила, които бяха открити преди Ковида. Търсим коренно преосмисляне, с цел да сме сигурни, че страните членки могат да влагат, да поддържат публичните услуги и да се уверят, че всички работещи хора имат вяра, че Европа има бъдеще, а не бъдеще, учредено на предписани от Европейски Съюз строги икономии “ , съобщи генералният секретар на ЕКП Естер Линч .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР