15 000 долара е минималното, с което ще се разминат

...
15 000 долара е минималното, с което ще се разминат
Коментари Харесай

Глоби, арести и депортиране предвидени за нарушителните на карантината на Australian Open

15 000 $ е минималното, с което ще се разминат тенисистите, в случай че нарушат разпоредбите за карантина по време на откритото на Австралия.

Организаторите оповестиха какви ще са наказванията при овакантяване на хотела без позволение от чиновник на администрацията на щата Виктория.

Санкциите съгласно нарушаванията са дисквалификация от шампионата, отнемане от парите от наградния фонд, удължение на карантината, изолираност в избран от щатската администрация хотел, арест, а последната мярка е депортиране.

Правилата се отнасят за всички членове на екипа на тенисиста. Всяко нарушаване ще се счита, че е осъществено от самия състезател.

Всички, които ще вземат участие в първия за сезона шампионат от “Големият шлем”, би трябвало да изкарат наложителна 14-дневна карантина. Състезателите ще имат по 5 часа дневно за тренировки в комплекса, където се организира Australian Open, работа във фитнеса и хранене в ресторанта до кортовете в Мелбърн.

Шефът на австралийската федерация Крейг Тайли разгласи, че всички тенисисти от дълго време са предизвестени за специфичните условия, с които ще би трябвало да се преценяват преди и по време на шампионата.

“В началото имаше недоволни, само че в последните 6, да кажем 8 месеца тенисистите схванаха защо става въпрос и ни влязоха в ситуацията. Всички знаят какво ще им се случи, в случай че създадат нарушаване. Турнирите от “Големият шлем” имат разнообразни правила и ние доста строго ги съблюдаваме. Играчите схващат, че в случай че не ги съблюдават, ще ги пратим назад вкъщи, тъй като желаеме да защитим нашата страна и нашия народ”, изясни Тайли.

Тенисистите ще пътуват за Австралия с чартърни полети, проведени и платени от локалната федерация. Очаква се полетите да са най-малко 18 и с тях до “балона” в Мелбърн да бъдат превозени общо 1270 души.

Самолетите ще изхвърчат от Дубай, Лос Анджелис, Сингапур, Абу Даби, Доха, Маями и Анталия. Кацането ще е на отделена за задачата писта на летище “Туламарин” в Мелбърн.

За да бъдат позволени до самолета, тенисистите би трябвало да покажат негативен тест за ковид, изработен най-вече до 72 часа преди полета. Пътниците за всеки чартър ще бъдат не повече от 75.

Бъдещите участници на Australian Open към този момент са известени, че стаите им няма да имат балкони и че по време на карантината настанените в хотела няма да могат да си подготвят храна. Алкохолът е позволен, в случай че се поръчва като румсървис.

Всички са равни, само че някои са по-равни от другите. Това се оказа правилно за следващ път, тъй като най-големите звезди на тениса ще бъдат в обособен “балон” в Аделаида и дори ще вземат участие в показателен шампионат. Условията ще бъдат по-специални и в избраните за излизане от хотела 5 часа играчите ще могат да се движат с целия си екип, до момента в който в Мелбърн е позволено единствено един да съпровожда състезателя.

Това бе оповестено от Крейг Тайли, а реакцията на недоволни играчи не закъсня.

“Съобщението за специфичните условия за тенисистите от топ 3 ни пристигна като гръм от ясно небе, да не кажа освен това. Това е, най-меко казано, необичайно. “Големите звезди” ще разполагат с фитнес в хотела и да упражняват, без да се преценяват с избраните за това 5 часа. Всички ще могат да излизат и да живеят обикновено. А по този начин или другояче техните привилегии са доста. Ако на тях им е разрешено да вършат повече неща, в сравнение с ти можеш, значи подготовката не е идентична за всички. Това е необичайно за спорт, в който би трябвало всички да сме равни. Ако аз съм четвърти в света, ще се усещам ощетен. А какво щеше да стане, в случай че Роджър (Федерер, сега №5 в ранглистата) бе решил да взе участие в шампионата?”, разяснява френският тенисист Жереми Шарди.

В Аделаида би трябвало да бъдат Новак Джокович, Рафаел Надал, Доминик Тим, Ашли Барти, Симона Халеп, Наоми Осака и Серена Уилямс. Джокович обаче е неудовлетворен от разликата с изискванията в Мелбърн. Сърбинът не е сигурен дали няма да избра да бъде с останалите тенисисти.

Новак изкара предсезонна подготовка в Белград, а сега е в Марбея, където в края на предходната година си купи първокласно имение.

През август Джокович и Вашек Поспишил учредиха различна асоциация на професионалните тенисисти (PTPA). Една от оповестените цели бе състезателите да получават повече пари и да вземат участие по-активно във вземането на решенията за развиване на спорта. Федерер и Рафаел Надал обаче не поддържаха новата организация, а испанцът непосредствено съобщи, че Professional Tennis Players Association е непотребна, откакто има съвет на играчите към АТП.

24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР