15 000 часа труд на специалисти ще подарят на държавата

...
15 000 часа труд на специалисти ще подарят на държавата
Коментари Харесай

Технологични фирми ще дарят на държавата 15 000 чааса труд

 15 000 часа труд на експерти ще подарят на страната компании от Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии. Те ще работят за основаване и възстановяване на системи и услуги в сферата на опазването на здравето. По думите на вицепремиера Томислав Дончев задачата ще е в период от няколко месеца да бъде построена Националната здравна осведомителна система, с всичките й модули, които включват и електронно здравно досие, и електронна рецепта.

" Целта ни е страната да излезе от тази рецесия с едни от най-хубавите системи в Европейски Съюз. Излизайки от рецесията да е с едни гърди напред от другите страни. Трябва да си оказваме помощ и свободният запас, който имаме в фирмите, да го използваме в интерес на обществото ", съобщи Илия Кръстев, ръководител на борда на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии по време на брифинг в Министерския съвет. 

" Държавата е в тежко състояние. И ние страдаме от това, което се случва в международната стопанска система. Искаме да заложим на правилото – помогни на страната, в случай че искаш и тя да ти помогне ", съобщи Пламен Цеков, член на борда на Асоциацията.

" Получихме единодушие и поддръжка от множеството компании в Асоциацията, както и от други асоциации ", съобщи Ивайло Славов.

Премиерът Бойко Борисов благодари и обясни: " Тези електронни услуги ще слагат под надзор целия бранш, от който споделят, че изтичат доста пари ".

" Това е доказателство, че рецесията предлага освен трудности, само че предлага и благоприятни условия. Благодарение на тези часове, най-спешното и значимото, което можем да създадем, е в период от няколко месеца да изградим Националната здравна осведомителна система. Това сега е приоритет, с всичките и модули, което включва електронна рецепта и електронно здравно досие. Особената подигравка е, че Министерство на здравеопазването имаше компликации с възлагането на тъкмо тази поръчка най-малко една година. Сега ще се случи по този метод - бързо. Това не е единственото предложение за поддръжка от този жанр. Има още едно и безусловно идващите дни ще ви представим подготвен създаден артикул ", изясни вицепремиерът Томислав Дончев.

" Информационно обслужване " АД ще подари 1500 часа труд от техните експерти, добави здравният министър Кирил Ананиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР