1492 общински жилища в София ще бъдат предложени за продажба.

...
1492 общински жилища в София ще бъдат предложени за продажба.
Коментари Харесай

1492 общински жилища се предлагат за продажба

1492 общински жилища в София ще бъдат препоръчани за продажба. Това станя ясно в сряда по време на комисията по устройство на територията на Столичния общински съвет.

Право да ги купят ще имат наемателите, които са живели в тях най-малко 5 години. Това условие са покрили 1464.

Към момента в Столична община са постъпили описи от кметовете на 22 районни администрации, които оферират да се дефинират за продажба тези 1492 броя общински жилища,

Постъпили са описи от кметовете на региони " Възраждане ", " Оборище ", " Сердика ", " Подуяне ", " Слатина ", " Триадица ", " Витоша " и " Кремиковци ", които оферират да се дефинират за продажба 21 броя общински жилища в здания до три етажа, отговарящи на изискванията за продажба, според Наредбата за реда и изискванията за ръководство и предписание с общински жилища.

В средата на май стана ясно, че със 73.9 % ще нарастнат общинските жилища в столицата. Средствата от бъдещите продажби на тези недвижимости отсега нататък няма да потъват в бюджета на София, а ще се връщат за развиване на съответните районни, в които са осъществени покупко-продажбите.

Оказва се, че последната смяна на цените на тези жилища е била през 2013 година, като квадратът е закрепен на 680 лв. за монолитно строителство и 485 лв. за панелно. Сега, с предлаганата смяна, тези цени нарастват надлежно на 1182.52 лв. и 843.42 лв. или със 73.9%.

Общинските съветници аргументират определения растеж с данни на Национален статистически институт. Те се облягат на формалната статистика към третото тримесечие на 2021 година, през което показателят на повишаване на жилищата в столицата е 73.9% по отношение на 2015 година Умишлено не е определено най-актуално повишаване, с цел да запазят цените обществения си детайл.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР