149% - с толкова са се увеличили цените на торовете

...
149% - с толкова са се увеличили цените на торовете
Коментари Харесай

Цените на торовете в ЕС са се увеличили със 149% за година

149% - с толкоз са се нараснали цените на торовете в Европейския съюз за една година, повлияни от високите цени на газа. Този % е прекомерно висок, изключително за фермери като Доминик, която употребява огромни количества, с цел да отглежда продукцията си.

 
Всичко е доста комплицирано в сегашния подтекст - сред възходящите разноски за сила и разноските за торове. Трябва да вземаме сложни решения, тъй като в случай че купуваме или продаваме в неприятен миг, е пагубно за нас.
Доминик Лебрен, белгийски производител; Валонска земеделска федерация

Във фермата си Доминик отглежда ечемик, пшеница и цвекло. За да се случва това по-ефективно, търси най-подходящия миг да купува преференциално нужните торове. По-рано от Европейската комисия показаха ограничения за гарантиране на наличностите и цените. Инициативата включва поддръжка за фермерите, по-устойчиви практики и по-често потребление на органични торове. 

Според синдикати обаче тези ограничения са по-скоро дълготрайни, а се изисква бързо деяние.

 
Не се приказва за финансиране, а фермерите са изправени пред големи разноски. Затова призоваваме за налог върху спомагателните облаги - видяхме големи облаги от производството на торове в тези времена на рецесия.
Тим Кулинан, Комитет на професионалните селскостопански организации в Европейски Съюз

Последиците от рецесията с торове скоро може да се усетят и в магазините - по-малко плодородните ниви значат по-нисък рандеман и по-скъпа продукция.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР