148 са машините, с които не е могло да се

...
148 са машините, с които не е могло да се
Коментари Харесай

148 машините са дали дефекти по време на изборите

148 са машините, с които не е могло да се гласоподава през вчерашния ден, тъй като са дали недостатъци. 134 от тях са се намирали в страната, а 14 в чужбина. Това стана през вчерашния ден ясно от изказване на представителя на ЦИК Росица Матева.
Тепърва ще вършим разбор за какво тези устройства не са работили или са отпечатали празна бюлетина, дали сме напътствие да бъдат отделени в склада, разясни тя.
Според Матева са спазени условията за хартията, която би трябвало да се постави в машините. Поискали сме от Българска народна банка такава, каквато е предложил производителят, увери Матева и изясни, че проблем там няма да се търси.
106 тъжби и сигнали е обработило ЦИК в изборния ден. Те касаят най-много гласуването на гласоподавателите - машини, които са отпечатали празни бюлетини.
Матева акцентира, че има членове на комисиите, които ще получат по 25 лева за това, че не са бъркали с протоколите.
80% от протоколите са сбъркани. На това занапред ще се прави разбор. Матева напомни, че огромна част от членовете на СИК, които са минали образование, са се отказали да вземат участие в изборния ден и са били заменени в последния миг.
Матева подсети, че на 12 юни би трябвало да бъдат оповестени резултатите от гласуването за членове на Европейския парламент. На 13 юни ще станат ясни получените гласове и разпределението на мандатите за народните представители за българския парламент. На 14 юни ще бъдат оповестени имената на 17-те членове на Екологичен потенциал и на 16 юни - имената на 240 български депутати.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР