148 отличници от състезанието по български език „Грамотни ли сме?”

...
148 отличници от състезанието по български език „Грамотни ли сме?”
Коментари Харесай

148 отличници на състезанието „Грамотни ли сме”

148 отличници от надпреварата по български език „ Грамотни ли сме?” ще бъдат наградени на специфична гала на 1 декември. Те ще получат учебно-помощна литература, оповестиха уредниците. Тази година има двама участници, постигнали оптималния общ брой точки. Те са ученици на Математическата гимназия " Акад. Кирил Попов ".

Надпреварата се организира за трета поредна година като взаимна самодейност на общинския отдел „ Образование” и Центъра за поддръжка на личностното развиване (бившия Общински детски комплекс), като има есенно и пролетно издание.

Този път се явиха 349 възпитаници от 7. клас и 369 в другата възрастова група - 11.-12. клас. Те са от общо 31 образователни заведения в Пловдив - общински, държавни и частни, сподели Силви Бакърджиев от общината. Участието варира от няколко деца от едно школо до няколкостотин.

Тестовете са формирани от Ваня Чернева по формата на националното външно оценяване и държавния зрелостен изпит.
Резултатите към този момент са дадени поименно на шефовете. Заради интереса на децата и учителите, които ги приготвят, да видят с какво са се справили сполучливо и къде има усложнения, в. „ Марица” ще разгласява тестванията и правилните отговори за двете възрастови групи. Те могат да бъдат открити в рубриката „ За шестица с „ Марица” в приложение „ Образование” на изданието на 30 ноември. Същия ден ще са налични и в уеб страницата Marica.bg.

Тази година няма постигнали цялостния общ брой от 45 точки за седмокласниците. Ще бъдат наградени 71 участници, които са заслужили общ брой сред 37 и 44.

Двамата ученици на Математическата гимназия с максимума от 44 точки за тази възрастова група ще получат от уредниците речници на непознатите думи в българския език. С друга учебно-помощна литература ще бъдат наградени връстниците им, постигнали над 37 точки.
тагове съревнование грамотни ли сме отличник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР