1465 проби са изследвани в страната за последните 24 часа,

...
1465 проби са изследвани в страната за последните 24 часа,
Коментари Харесай

От последните минути! COVID-19 катери нагоре във Видин, има нови заразени медици

1465 проби са изследвани в страната за последните 24 часа, оповестиха от Националния действен щаб. Положителните са 69. Новите излекувани от ковид инфекцията са 18.
Активните области са 12, като новите случаи се разпределят по този начин: София – 14, Пазарджик – 14, Благоевград, Ямбол – 8, Видин, Кюстендил – 7, Хасково - 5, Сливен - 2, Бургас - 1, Плевен, Смолян и Стара Загора - също по 1 случаи.
В Благоевград и Хасково са инфектирани по две деца сред 2 и 15 години. Заразени са и 9 нови медици - 7 в Пазарджик и във Видин - 2.
Починали са мъж на 80 години във Велико Търново, мъж на 61 години от Габрово, и мъж на 78 година от Сливен, всички те са с съпътстващи болести.
Д-р Нели Пандова също е умряла с коронавирусна зараза, удостовери доцент Димов. Пробата й през вчерашния ден е излезла позитивна.
Повечето нови случаи на инфектирани са вследствие на таргетирани проучвания на избрани групи, добави доцент Димов.
Няма значими промени от предходния ден в международен мащаб. 81 247 са новите случаи. При водещите страни по случаи няма разбърквания в тяхната поредност - Съединени американски щати, Русия и Англия са отпред. На Балканите се резервира наклонността за водещите страни – Румъния, Сърбия, в дъното с минимум случаи са Гърция и Северна Македония за последното денонощие.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР