145 -ят юбилей от Освобождението на град София ще бъде

...
145 -ят юбилей от Освобождението на град София ще бъде
Коментари Харесай

145 години от Освобождението на град София от турско присъствие

145 -ят празник от Освобождението на град София ще бъде тържествено маркиран на 4 януари пред паметника на " Българския опълченец " от 11 часа.

Организатори са Софийското съдружие на приятелите на Русия " Александър Невски " и фондация " Героите на България ",  с поддръжката на Градския съвет на БСП-София и присъединяване на публичните организации, членове на координационния съвет " България-Русия ".  Празникът ще стартира с признателен молебен  в памет на починалите съветски воини и български опълченци от 10 часа в Софийския митрополитски катедрален храм " Св. Неделя ". Традиционното литийно шествие още веднъж ще се поклони пред паметниците на " Ген. Йосиф Гурко ", " Цар Освободител " и " Българския опълченец ". Софийска община е провела Галерия навън в Градската г радина, където ще бъде показана изложбата „ Една млада столица пътува по света “. С безвъзмезден вход за посетителите ще работят  Софийската градска художествена изложба и Регионалният исторически музей – София.

Официален посетител на тържествата във връзка със 145-тата годишнина от освобождението на столицата ще бъде вицепрезидентът на Република България госпожа Илиана Йотова.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР