145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде отбелязана

...
145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде отбелязана
Коментари Харесай

Церемониите за 145-ата годишнина от гибелта на Левски започват тази вечер в Карлово

145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски ще бъде маркирана довечера в родния му град Карлово с възпоменателна гала, съобщи БНР.

Ритуали по полагане на цветя в символ на благодарност към Левски има в няколко града на страната.

Събитията стартират в Ловеч със заря-проверка и гражданско поклонение.

В катедралния храм " Света Троица " ще бъде отслужена панихида.

Тържествената заря-проверка пред паметника на Апостола ще стартира от 18.30 ч. Във военния обред по поднасяне на венци и цветя пред най-големия паметник на Левски у нас ще вземат участие военнослужещи от Центъра за начална подготовка в Плевен и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Ул. " Мадара " ще бъде затворена за коли от 12 до 21 ч.

Националният военноисторически музей в София показа през вчерашния ден и през днешния ден на своите гости гратис най-успешната си просветителна стратегия - „ Васил Левски - през вчерашния ден и през днешния ден “.

В деня, в който отдаваме своята респект към Апостола на свободата – 19 февруари (понеделник), непрекъснатата хронологична и външна експозиция на музея ще работи изключително от 10.00 до 18.00 ч.

Утре от 17 ч. в софийския храм " Света София " ще бъде отслужена архиерейска панихида в памет на йеродякон Игнатий – Васил Левски. След това стартира литийно шествие. 18 часа пред Паметника на Апостола в София ще стартира церемонията поклонение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР