144 години от подвига на Ботевата чета и гибелта на

...
144 години от подвига на Ботевата чета и гибелта на
Коментари Харесай

Отбелязваме 144 години от подвига на Ботевата чета

144 години от подвига на Ботевата чета и гибелта на революционера Христо Ботев. Тази година датата се отбелязва по друг метод поради ковид пандемията.

Традиционното всенародно поклонение на връх Околчица се отсрочва. Няма да има публични празнувания и всеобщи скупчвания, само че всеки, който желае, ще може да се поклони пред подвига на Ботев самостоятелно, разгласи локалната власт във Враца.
В памет на починалите за свободата: Заря за 144 години от подвига на Ботевата чета Отменен е годишният туристически поход от Козлодуй до Околчица
И на днешния 2 юни, тъкмо в 12 ч., в цялата страна – с триминутен сигнал на сирени ще отдадем респект на Христо Ботев и починалите за свободата и независимостта. Снощи над Враца отекна тръба, а в продължение на няколко минути заря озари небето, въпреки и не толкоз обилна, както други години.

Заради рестриктивните мерки за скупчване на доста хора на едно място за първи път от десетилетия беше прекратена традицията за формалното осъществяване на тържествения протест в центъра на града.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР