143 години по-късно отново трябва да възстановяваме държавността. И от

...
143 години по-късно отново трябва да възстановяваме държавността. И от
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на 3 март: Заедно ще възстановим отново държавността

" 143 години по-късно още веднъж би трябвало да възвръщаме държавността. И от тази рецесия ще излезем обединени и мощни. Заедно още веднъж ще възстановим държавността. Миналата година България се разсъни, българите желаеха изменена България, страна с правила и вероятност, със своето почтено място в Европа. В тази сила е силата и вярата ни ". Това съобщи вицепрезидентът в поздрава си по случай Освобождението на България. Вицепрезидентът участва на формалната гала по издигането на националния байрак пред Паметника на Незнайния боец в София и сервира цветя пред Паметника на опълченеца.
" 3 март е в сърцето на всеки българин и никоя възбрана не може да ни отнеме самочувствието на мощен и самоуверен народ. Вътрешната независимост никой не може да ни я отнеме. 3 март е по-силен, не робува на политическата обстановка “, уверена е Илияна Йотова.
 Йотова: Прави се всичко допустимо да се попречи на президента да беседва с жителите Йотова: Прави се всичко допустимо да се попречи на президента да беседва с жителите
Българите ще отпразнуват Националния си празник без значение от опитите да се попречи на отбелязването му, разяснява вицепрезидентът Илия...
За вицепрезидента 3 март е най-обединяващият празник – без значение къде се намираме по света, една невидима нишка ни свързва крепко и това е денят на Освобождението. " Преди 143 години се роди Третата българска страна. Българският народ възвърна величието си с помощта на своята храброст, сила и идеализъм “, съобщи Илияна Йотова пред публицисти. „ Отдаваме респект на героите от Руско-турската освободителна война, на всички, които вървяха паралелно с българския народ и проляха кръвта си, с цел да познаем свободата “, уточни вицепрезидентът. Йотова акцентира, че България не е получила безплатно свободата си и са неприемливи всевъзможни опити за пренаписване на историята.
" Без Българското Възраждане, българската интелектуална мисъл, огромната роля на Българската православна черква, без национално-освободителното придвижване, без Априлското въстание нямаше по какъв начин да се случи Руско-турската освободителна война. Нямаше да я има свободата без тези „ луди глави “, за които Отечеството беше най-висша полезност “, посочи вицепрезидентът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР