142 ОУ Веселин Ханчев и 203 ПЕГ Свети Методий в

...
142 ОУ Веселин Ханчев и 203 ПЕГ Свети Методий в
Коментари Харесай

След спор за собственост: Учителки били директорка пред погледа на стотици деца

142 ОУ " Веселин Ханчев " и 203 ПЕГ " Свети Методий " в столичния регион " Красно село " не съумяват да си поделят общинската благосъстоятелност, от което пораждат грозни спорове. Това стана ясно на съвещанието на комисията по обучение и просвета към Столичния общински съвет, предава локалната медия.

Директорката на едното учебно заведение е била бита и гонена от учителки от другото учебно заведение, като децата са станали очевидци на неуместната обстановка, описа в комисията общинският консултант Грети Стефанова.

Тя изиска общинарите да вземат отношение по въпроса и да спомагат за разрешаването на спора сред враждуващите страни, с цел да не стават децата очевидци на грозни подиуми.

" Между 800 и 1000 деца гледат този цирк и това е в центъра на София ", сподели общинският консултант. Тя напомни, че сложното взаимно общуване на двете учебни заведения е проблем, който остава неуреден от години.

Факт е, че има проблем сред шефовете на двете общински учебни заведения, удостовери Мария Минчева, шеф на дирекция " Образование " в Следствен отдел към окръжна прокуратура. Дирекцията води дейна преписка както с шефовете, по този начин и с районната администрация за изясняване на нещата, от Столична община са дали инструкции, само че сред двете директорки има изострен персонален спор и не може да се реализира консенсус, сподели още тя.

Такива двойки учебни заведения, ползващи една и съща постройка, съществуват и в други региони на столицата, само че казусът в " Красно село " е единствен, акцентира Минчева. Във връзка с казуса са извършени доста срещи, като импровизирано кметът на региона Росина Станиславова е съобщила в писмо, че ще поддържа сливането на двете учебни заведения, добави Минчева.

При изискване че това предложение се одобри от СОС, следва учебните заведения да се обединят с нов номер и да бъде назначен нов шеф, сподели още тя, като добави, че персоналното ѝ мнение е, че това не е най-хубавото решение.

В доста от учебните заведения, които употребяват една и съща постройка, има проблеми, само че те се вземат решение с разговор, подпомагане от районната администрация и градивно държание, до момента в който в " Красно село " водят война, разяснява и общинският консултант Деян Стаматов, който също е шеф на учебно заведение.

От комисията по обучение и просвета взеха решение да се срещнат по-подробно с проблема, с цел да намерят корените на спора и да вземат най-оптималното решение за учениците и от двете учебни заведения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР