1411 съдии или 64,22% от всички, имащи право на глас,

...
1411 съдии или 64,22% от всички, имащи право на глас,
Коментари Харесай

Изборите за членове на ВСС от квотата на съдиите приключиха с близо 65% активност

1411 съдии или 64,22% от всички, имащи право на глас, се включиха в балотажа за избор на членове на Висшия правосъден съвет от съдийската квота. До него се стигна, откакто през вчерашния ден нито един от 15-те претенденти не съумя да получи поддръжка от повече от 50% от гласувалите.

При балотажа това условие отпада и през днешния ден ще бъдат определени шестимата, получили най-вече гласове. При еднакъв брой гласове определеният или определените претенденти се дефинират от Избирателната комисия посредством чоп, извършен в наличието на заинтригуваните претенденти.

По искане на петима от тях е обезпечена опция онлайн да се види преброяването на всяка бюлетина.

 Отварянето на хартиените бюлетини се излъчва онлайн по искане на петима от претендентите. Отварянето на хартиените бюлетини се излъчва онлайн по искане на петима от претендентите.
Точно в 18 часа изборният ден, който стартира в 8 часа сутринта, завърши. Съдиите гласоподаваха по два метода - електронно или посредством хартиена бюлетина във фоайето на Съдебната палата в София.

" В наличието на претендентите за членове на Висш съдебен съвет арбитър Атанасов и на Дора Михайлова – заместник-председател на Окръжен съд – София, стартира преброяването на хартиените бюлетини от Избирателна секция № 1. Като наблюдаващ участва и Мария Милчева-Маринова – представител на Фондация „ Български институт за правни начинания “ ", оповестиха от Висш съдебен съвет.

 Данните за изборната интензивност са оповестени на уеб страницата на Висш съдебен съвет. Данните за изборната интензивност са оповестени на уеб страницата на Висш съдебен съвет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР