141 военнослужещи от 101-и Алпийски полк - Смолян участваха в

...
141 военнослужещи от 101-и Алпийски полк - Смолян участваха в
Коментари Харесай

Завърна се 35-ият ни контингент от Афганистан

141 военнослужещи от 101-и Алпийски полк - Смолян участваха в задачата на НАТО " Решителна поддръжка " в една от най-рисковите страни в света. При посрещането военният минстър означи, че всички съдружници в НАТО дават доста висока оценка за подготовката на нашия контингент.

Малко след 13:30 ч. транспортен аероплан С-17 на американските Военно-въздушни сили кацна на летище София с един от най-големите български военни контингенти в Афганистан. А на бариерата нетърпеливи родственици към този момент чакаха.



Министърът на защитата Красимир Каракачанов изрази удовлетворение, че ротацията на 35-ият ни контингент е минала сполучливо и без произшествия.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: По оценките, които дават и нашите сътрудници, подготовката на нашите военнослужещи, които отиват на задача в Афганистан, е на доста положително равнище.
Българският контингент е концентриран във втория по величина афганистански град Кандахар в южната част на страната.



България взе участие в задачата " Решителна поддръжка " в Афганистан от 2014 година Български бойци охраняват летището в Кандахар и обезпечават съветници, поддръжка и образование за афганистанските сили за сигурност.

Откакто България взе участие в интервенцията на Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан от 2002 година и в интервенция " Решителна поддръжка " за съветване и подкрепяне на афганистанските сили за сигурност 10 000 български военни са взели участие в контингенти в близкоизточната страна.


Красимир Каракачанов, министър на защитата: Афганистан е може би най-рисковото място за интернационалните контингенти. Всеки ден в една или друга част на Афганистан всеки ден има атентати, набези, самоубийствени атентати на камикадзета, жертви.
Следващият - 36-и - български боен контингент към този момент стартира задачата си в Кандахар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР