1407 души са загинали при двете земетресения и цунами, които

...
1407 души са загинали при двете земетресения и цунами, които
Коментари Харесай

Жертвите след земетресенията и цунамито в Индонезия надхвърлиха 1400

1407 души са починали при двете трусове и цунами, които удариха индонезийския острова Сулавеси, разгласи представител на Националната организация за ръководство на бедствия, представен от ДПА.

Болниците срещат съществени проблеми при оказването на здравна помощ на високия брой потърпевши при естествените бедствия поради липса на гориво и спиране на електрозахранването.

Повече от 2550 души са приети в болница със съществени пострадвания, а 113 души са безследно изчезнали след злополуката в петък.

Очакваме броят на починалите да се усили, добави представителят и разясни, че повече от 70 000 души са принудени да изоставен домовете си.

15 самолета, в това число Hercules C-130, ще бъдат употребявани за транспортиране на ранени.

Днес избавителни екипи откриха 10 тела под останките на паднал 8-етажен хотел.

Президентът Джоко Уидодо, който посети Палу за повторно през днешния ден, разгласи, че държавното управление прави всичко по силите си, с цел да окаже помощ на жертвите.

По-рано през днешния ден изригна вулкан в централната част на Индонезия. Връх Сопутан, който се намира на остров Сулавеси, е избълвал пепел на височина 6000 метра в небето тази заран.

Няма информация за потърпевши. Няма заплаха за авиацията. Вулканът е на към 900 километра от засегнатия от трусове и цунами район.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР