140 млн. лв. са предвидени в бюджета на Агенция Пътна

...
140 млн. лв. са предвидени в бюджета на Агенция Пътна
Коментари Харесай

140 млн. лв. дава АПИ за укрепване на свлачища

140 млн. лева са планувани в бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за 2019 година за свлачища по републиканската пътна мрежа. Това заяви в Габрово министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Тя е в града за последния полуфинал на акцията на Министерство на регионалното развитие „ Моят град е моята цитадела “.

Министърът подсети, че организацията е имала недостиг през тази година и със средствата, които са оригиналност в бюджета й, АПИ ще може да работи за преодоляване на тези процеси по републиканските пътища в страната, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

В бюджета на организацията за идната година са заложени към 200 млн. лева доходи от винетни такси. За тежкотоварни коли винетките ще важат до 16 август 2019 година, от когато влиза в деяние тол системата и водачите им ще заплащат тол такса. Други над 200 млн. лева са планувани в републиканския бюджет от тол такси. Тези средства ще бъдат трансферирани на АПИ за ремонт и създаване на пътища.

Имаме подготвеност за зимното поддържане, сподели още районният министър. За областите, за които процедурите за избор на нови реализатори не са завършени, договорите със сегашните компании ще бъдат анексирани. В опорните пунктове са резервирани нужните химикали. На прохода Шипка, като един от по-натоварените, ще има непрекъснато дежурство, тъй че когато и да е на денонощието да има информация за пътната конюнктура.

В отговор на въпрос районният министър изясни, че задачата на измененията в Закона за районното развиване е районите в България да се развиват еднообразно и да няма отлив от един район в различен, както е сега в Северна България. Ще се в посока развиването й да е еднообразно с това на Южна България. Една от ограниченията, които се възнамеряват, е доизграждането на автомагистрала „ Хемус “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР