140 лева повече, това са 20% увеличение, колкото е официалната

...
140 лева повече, това са 20% увеличение, колкото е официалната
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Спасението от тежката зима е да има временен кабинет

" 140 лв. повече, това са 20% нарастване, колкото е формалната инфлация. Оптимист съм, че ще мине. По-важно е да мине в бюджетната комисия. В момента няма изясненост дали удължаването на Закона за бюджета може да стане по предлагания метод. Законът за бюджета би трябвало да планува най-малко 700 млн. лева за 2023 година, съгласно финансовия министър, с цел да можем минималната заплата от 850 лв. да я осигурим финансово ", каза президентът на КНСБ в студиото на " Денят ON AIR ".

Той дефинира актуализацията на бюджета или неговото удължение като неверен метод.

" За нас беше доста по-правилно президентът Радев да каже на личното си държавно управление, че най-добре в момента е, адресирайки потребностите и упованията на бизнеса и домакинствата, нов бюджет за 2023 година И той може да бъде изработен, защото финансовото министерство го е написало ", добави синдикалистът.

Според него, в случай че отидем на предварителни избори, доста по-малко българи ще гласоподават.

" Отчаянието, отчуждението измежду маса българи от политическата сценка, разиграна четири пъти, за мен е най-големият проблем, който би трябвало да видят политиците. Само спасяването с краткотраен кабинет, който да има някакъв бюджет, би уталожил нещата - да мине тази зима. Зимата към този момент е тежка ", сподели още президентът на КНСБ пред Bulgaria ON AIR.

Според него минимална заплата от 850 лв. е единствено първата стъпка, която би трябвало да се направи в вярната посока.

" Оттам би трябвало да се надградят допълнително доходите, обществените заплащания да бъдат обезпечени. Това може да стане с бюджет с положителни данъчни приходи, а не със скрити. Когато на 1 април влезе обновеният бюджет, Асен Василев твърдеше, че не могат да се съберат доходи. Когато беше обновен през юли, имаше скандал. В момента Велкова споделя, че на обновения бюджет, който беше със 760 млн. повече заложени, в този момент има 250 млн. Тоест 1 милиарда повече е скрил Асен Василев. С това споделям, че има повече благоприятни условия за данъчни проходи и за рационални разноски, които да финансират обществените стени ", заключи гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР