140 издателства радват читателите на Алея на книгата“ в София.

...
140 издателства радват читателите на Алея на книгата“ в София.
Коментари Харесай

140 издателства радват читателите на „Алея на книгата“ в София

140 издателства радват читателите на „ Алея на книгата “ в София. Книжното ревю ще продължи от през днешния ден до 10 септември.

Снимка: bTV

Емил Минчев, с помощта на който класики като „ Отнесени от вихъра “ на Маргарет Мичъл и „ Великият Гетсби “ на Ф.С. Фиджералд и още близо 50 други книги доближават до сърцата на читателите на български език, е един от многото създатели, които показват дебютните си произведения на тазгодишното книжно ревю.

Днес той се срещна със свои фенове на „ Алея на книгата “, които с неспокойствие чакаха появяването на петата му книга от поредицата за приключенията на детектива Бък Ромео – „ Лов “.

„ Бях някъде трети, четвърти клас, когато взех решение да напиша един роман, получи се извънредно, несъмнено. С течение на годините човек се усъвършенства и става все по-добър, уповавам се. Българинът чете от ден на ден и повече. Това са мои наблюдения и изключително се разчупва към жанрова литература ”, сподели той.

Десетки шатри с книги са ситуирани в пешеходната част на бул. „ Витоша “. В продължение на седмица феновете на четенето ще имат опция за срещи с български и задгранични създатели и да се допрян до нови произведения.

Снимка: bTV

„ На алеята може да намерите всевъзможни книги за деца и възрастни, фентъзи книги. Има много шатри, в които оферират игри за дребни и огромни и има много изключителни неща, които може да намерите на нашите щандове “, изясни Десислава Иванова, уредник.

Най-нетърпеливите читатели участваха още на откриването на най-голямото книжно ревю.

„ Търся и български създатели, и задгранични. Повече класика от задграничните “, сподели Марта Симеонова.

„ Търся най-вече исторически книги за подарък “, добави Кристиян.

Сред гости в първия дъждовен ден на книжното изложби беше и Клери Костова – публицист и преводач, и както тя самата сподели за себе си, четяща всичко и непрекъснато. Цените не я тормозят, впечатлена е и от все множеството българи, които се обръщат към литературата.

„ Имам база за съпоставяне, тъй като пребивавам в Англия и това, което следих предишния път на панаира на книгата, в този момент вали, за жалост, само че бяха такива страхотни опашки. Особено когато Георги Господинов раздаваше подписи и тогава се учудих и възгордях с нашия български народ, който за мен доста чете “, уточни тя.

 

„ Виждам възрастни хора, хора с деца, на които купуват книги. Направо съм възхитена! При състояние, че всички споделят, че било рецесия, не знам си какво, само че хората в България четат “, безапелационна бе Клери Костова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР