14 турски войници са загинали при сраженията със силите на

...
14 турски войници са загинали при сраженията със силите на
Коментари Харесай

14 турски войници убити при сраженията с кюрдите в Сирия

14 турски бойци са починали при сраженията със силите на кюрдската коалиция " Сирийски демократични сили " (СДС) в региона на град Рас ел Айн в сирийската провинция Хасака. Това заяви телевизия " Ал Маядин ", базирайки се на кюрдски източници. Според тези източници Съюз на демократичните сили сполучливо отразявали настъплението на турската войска на изток от Рас ел Айн.

По-рано през днешния ден Съюз на демократичните сили обявиха, че са унищожили четири турски танка в покрайнините на сирийския град Тел Абяд, което е довело до гибелта на петима турски бойци.

От своя страна Министерството на защитата на Турция популяризира официално съобщение, в което акцентира, че турските въоръжени сили са завладяли всички посочени цели по време трансграничната интервенция.

Вчера Анкара разгласи провеждането на интервенция " Източник на мир " в Северна Сирия, която стартира с въздушни удари на турските военновъздушни сили по позиции на кюрдските формирования. Обявената цел на интервенцията е там да се сътвори буферна зона, която би трябвало да се трансформира в предпазен пояс за турската граница и където, съгласно проекта на Анкара, могат да се върнат сирийските бежанци, които живеят сега в Турция. Сирийската държавна новинарска организация САНА нерече интервенцията експанзия, като интернационалната общественост осъди дейностите на Анкара. Англия, Германия и Франция настояха за провеждането на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР