14-те български моряци, евакуирани от кораба Царевна блокиран в пристанището

...
14-те български моряци, евакуирани от кораба Царевна блокиран в пристанището
Коментари Харесай

Моряците ни от Царевна“ са в безопасност, но не казват къде

14-те български моряци, евакуирани от кораба " Царевна " блокиран в пристанището в Мариупол от началото на войната, се намират в сигурност. Това препотвърди и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов на въпрос на по време на открита за медиите авиодемонстрация на изтребители F-35 въз основата в Граф Игнатиево.

След като при оповестяването на новината за сполучливата евакуация в сряда в Министерски съвет министър председателят Кирил Петков отхвърли да разкрие повече детайлности, това през днешния ден направи и адмирал Ефтимов. " Намират се на безвредно място, само че повече детайлности не мога да дам ", сподели той, запитан къде се намират сънародниците ни сега.
 Нямало по какъв начин българските моряци да бъдат изтеглени без единодушието на Русия
Нямало по какъв начин българските моряци да бъдат изтеглени без единодушието на Русия

Именно Русия не позволява на комерсиалните кораби да изоставен украинските пристанища, акцентира Тагарев

Припомняме, в Черно море поради военните дейности в продължение на месец бяха блокирани, като точно " Царевна " се намираше в центъра на бойните дейности - на пристанището в Мариупол.

Вчера част от екипажа на

Единствено, както през вчерашния ден бе оповестено, се знае, че 14-те българи и един украинец, ще се насочат към Донецк, което по пътя на логиката значи, че в евакуацията вземат участие сили на Донецката национална република, а не на украинската страна. Информация и фотоси пък разгласява в Telegram вторият помощник-капитан на кораба Веселин Славчев.
 Радев: Коалицията няма да има проблем, в случай че има ясни резултати
Радев: Коалицията няма да има проблем, в случай че има ясни резултати

Няма причини за отбрана за закриване на Спецпрокуратурата

" Спасяването на кораба " Царевна " е блестящо доказателство, че държавните институции работят. Използвам случая да благодаря на всички институции, взели участие в този развой ", разяснява Ефтимов.

" Капитанът на кораба остана финален, както повелява традицията. Пожелавам му здраве, мощен дух и да завърши наред тази обстановка за останалите на борда ", добави той.

Към момента на борда на плаващия под малтийски байрак български транспортен съд се намира капитанът му с двама други българи и двама украински жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР