14 талантливи млади артисти бяха отличени с Почетната значка на

...
14 талантливи млади артисти бяха отличени с Почетната значка на
Коментари Харесай

Младите творци на Пловдив: Благодарим на своите учители-будители

14 надарени млади актьори бяха отличени с Почетната значка на Пловдив, която изобразява герба и знамето на града, от кмета Костадин Димитров и в наличието на общински съветници, по чиято самодейност се случи церемонията.
Прочетете още
„ Поздравявам ви с празника. Емоциите са приказни. По време на шествието видях очите на пловдивчани, които посочваха, че това е нашият празник. Бъдете горди с достиженията си и продължавайте да творите и да се учите ”, сподели градоначалникът при започване на празника.

Пръв почетната значка получи диригентът и ръководител на Пловдивското певческо сдружение Илиян Тиганев.

„ За мен е наслаждение да държа тази премия. Тя е самопризнание за мен, само че и за тези, които ме поддържат и творим дружно. Аз и екипът ми сме още по-мотивирани да творим, тъй като това е нашето предопределение ”, сподели той. Диригентът насочи специфична признателност към екипа на Община Пловдив за поддръжката, тъй като бяха отделени средства за ремонта на постройката на Дружеството.

Сред отличените бе и Юлия Йорданова, която публиката познава с артистичния ѝ псевдоним Керана. Младата актриса е едно от ярките лица в спектаклите на Държавна опера-Пловдив. 

Тя също благодари и призна, че като ученичка си е представяла в този стадий от живота си да е накъде надалеч, да учи отвън България, само че е останала тук – в Пловдив, и през днешния ден е доста щастлива от този собствен избор. Керана добави, че е от жанр на дълголетници и се надява дружно с всички наградени да се радват и след доста години да видят един още по-хубав град.

„ Благодарна съм. Смятам, че Пловдив има доста по-голям принос за моето развиване, в сравнение с аз за неговото. Приемам тази премия повече като самопризнание към моите преподаватели и учители ”, сподели актрисата от Пловдивския спектакъл Климентина Фърцова, откакто получи Почетната значка от кмета Костадин Димитров.

След нея премиите си получиха Виктория Комитова – 11-класничка в  НГСЕИ, и Виктор Костов (12 кл. в НУМТИ „ Добрин Петков ”).

 Талантливата ученичка от компетентност „ Анимация ” благодари на учителите си, а цигуларят я добави: „ 12-13 години това учебно заведение бе мой дом, прелестна среда за моето образование ”.

Най-много овации получи 9-годишната хубавица Валентина Ванева от Арт Войс център, която победи в благотворителното шоу „ Като две капки вода за всяко дете “. Тя благодари за признанието, а нейният вокален възпитател Руми Иванова поздрави всички за празника и добави, че дребната Валентина също е ученик на Музикалното учебно заведение.

 Своите благодарности изрази и Здравка Христозова  - актриса и управител в спектакъл „ Хенд ”. Тя се обърна към всички младежи с думите, че няма невъзможни неща и доказателство за това е съществуването на „ Хенд ”.

Истински разчувствана до сълзи бе ученичката от Художествената гимназия Диана Матова,  носител на многочислени награди от национални състезания. Тя съумя да превъзмогне страстите и да произнесе имената на най-важните хора в развиването ѝ като актьор – госпожа Георгиева и господин Тотев.

Актьорът от Кукления спектакъл Велизар Евтимов пък цитира колежката си Климентина Фърцова.

„ Благодаря за премията. И аз като госпожица Фърцова считам, че Пловдив доста повече е съдействал за моето развиване. Обещавам обаче най-малко да възстановя салдото, за какво не и да надделее моят принос ”, сподели артистът. Евтимов посвети премията си на някогашния шеф Виктор Бойчев с признанието, че в случай че не е бил той да му подаде ръка, евентуално в този момент е щял да се лута някъде по света.

„ Вместо това Кукленият спектакъл и сътрудниците ми се трансфораха в мой дом и мое второ семейство ”, призна Велизар.

Цигуларят Стефан Хубенов от АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “, който посвети премията си на всички свои преподаватели.

Аглея Канева и Александър Вичев от НУМТИ „ Добрин Петков “ също насочиха своя реверанс пред учителя си Пенчо Пенчев и шефа на НУМТИ Нели Попова-Койчева.

Другата наградена  - Белослава  Ангелова -  актриса и певица от  театрална школа “Червени Носове ” към спектакъл “Хенд ” назова своите учители будители.

Радо Игнатов, ученик на НХГ  " Цанко Лавренов " и театрална школа " Червени носове " към спектакъл " Хенд ", пък не пропусна към преподавателите си да добави признателност и към фамилията си, които „ помогнаха да стигна дотук ”.

На финала на церемонията всички наградени се снимаха дружно с кмета Костадин Димитров, ръководителя на Общинския съвет Атанас Узунов и зам.-кмета по просвета, археология и туризъм  Пламен Панов.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР