14 служители на Софийския затвор са наказани с порицание заради

...
14 служители на Софийския затвор са наказани с порицание заради
Коментари Харесай

Наказват 14 служители на затвора заради бягството на Пелов и Колев

14 чиновници на Софийския затвор са осъдени с неодобрение поради бягството на двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев.

Преди повече от месец страната се закани да накаже за бягството от пандиза 14 чиновници. Според закона - от мъмрене до уволняване. Те признават виновността си и седмици по-късно получават неодобрение.

" Това е опцията, която ни дава законът за Министерство на вътрешните работи ", разясни проф. Николай Проданов, зам.-министър на правораздаването.

По време на инспекцията, обвързвана с бягството на двамата рецидивисти, са разкрити и още прегрешения от страна на остранения заместник-началник на пандиза Анатолий Борисов. Той беше упоменат и в писмото на Пелов до медиите.

След бягството има още въпроси, които остават без отговор. Като да вземем за пример по какъв начин Пелов се е сдобил с оръжие зад решетките. Според портрета, изработен на Пелов при повторното му влизане в пандиза, той бил съдбоносен, нечовечен, образован човек, който нямало да се спре пред нищо, с цел да реализира задачите си.

Заместник - министърът признава, че може би част от чиновниците на пандиза са го подценили: " Профилът на другия дезертьор е много по-банален. Става дума за малък нарушител от улицата, който е и наркозависим ".

Проданов обаче не може да отговори по какъв начин Колев е съумял да си набира опиати в пандиза. Но беше безапелационен, че в този момент ще му е доста по-трудно да се открие без Пелов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР