14 са областите в жълтата зона с над 100 заразени

...
14 са областите в жълтата зона с над 100 заразени
Коментари Харесай

COVID картата на България се оцветява в жълто: Заболеваемостта расте

14 са областите в жълтата зона с над 100 инфектирани с COVID-19 на 100 хиляди души за 14 дни. Това демонстрира информация в системата на здравните управляващи . Двуседмичната заболеваемост стигна 144.61 инфектирани на 100 хиляди души. 
 КАРТА НЦЗПБ НЦЗПБ
В жълтата зона по този индикатор влезе и област Монтана и се причисли към областите Благоевград, Бургас, Варна, Враца, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Разград, София, София-град, Стара Загора и Ямбол. 

Без смяна е картата на епидемиологичната конюнктура по райони , която разделя страната на пет района и пет стадия, които регламентират ограничения по Плана за справяне с пандемията. 
 карта райони coronavirus.bg
По-рано денем след среща сред п ремиера в оставка Кирил Петков и здравните управляващи , стана ясно, че Планът за справяне с пандемията ще бъде обновен по отношение на измененията в Закона за здравето и стадиите към този момент ще са шест

Към момента множеството области са в нулевия стадий , а няколко са в първи стадий , увери Петков

Все още няма изясненост какви ограничения ще бъдат написани в другите стадии на новия проект. Здравните управляващи обаче са безапелационни, че няма да се постановат затваряния на бизнеси, зелени документи и ограничавания в пътуванията
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР