14 общини ще получат над 3 млн. лв. за изграждане

...
14 общини ще получат над 3 млн. лв. за изграждане
Коментари Харесай

14 общини получават над 3 млн. лв. за нови детски градини

14 общини ще получат над 3 млн. лева за създаване на нови детски градини или корпуси към съществуващи здания. Средствата са обезпечени по Програмата на МОН за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения 2020 - 2022 година и бяха утвърдени през днешния ден от Министерския съвет.

Ще бъдат финансирани плановите оферти за детски градини на общините Белица, Айтос, Бургас, Малко Търново, Руен, Долни чифлик, Кайнарджа, Твърдица, Ботевград, Своге, Опан, Чирпан и Ямбол. Община Троян ще получи пари за реорганизация на постройката на начално учебно заведение „ Христо Ботев “. В същото време средствата, планувани за създаване на две нови детски градини в благоевградските квартали „ Еленово-I” и „ Баларбаши “, ще бъдат върнати в държавния бюджет. Причината е, че договорите с фирмите-изпълнители са били прекъснати. Проектите обаче могат да се осъществят и на по-късен стадий, оповестяват от Министерски съвет.

Програмата има за цел да се основат здравословни и качествени условия за образование в институциите от системата на предучилищното и учебното обучение. С построяването на нови детски ясли и градини ще се обезпечат места за повече деца, които са останали отвън класиранията. Ще се подсигурява и въвеждането на наложителното предучилищно образование за 4-годишните деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР