14 НПО-та влизат в състава на първия у нас Съвет

...
14 НПО-та влизат в състава на първия у нас Съвет
Коментари Харесай

14 НПО-та в първия по рода си Съвет за развитие на гражданското общество

14 НПО-та влизат в състава на първия у нас Съвет на гражданското общество към кабинета. Това стана ясно откакто завърши електронното гласоподаване за избор на членове на платформата https://voting.government.bg в 23:59 часа на 13 май.
Одобрени за присъединяване във вота бяха 379 неправителствени организации, а изборната интензивност - 75%. Изборната комисия утвърди за кандидат-членове на Съвета 123 цивилен организации в социална изгода.  Участниците в избора имаха опция да дадат своя глас в интерес на 14 организации, в това число за своята.
Най-много гласове да излъчат собствен представител в Съвета за развиване на гражданското общество получиха:
Българският център за нестопанско право – 178 гласа,
Българският дарителски конгрес – 126,
„ Работилница за цивилен начинания “ – 108.
Останалите неправителствени организации, класирани за състава на Съвета, са: „ Светът на Мария “, „ Български фонд за дамите “, Сдружение „ Асоциация на европейските публицисти – България “, Фондация „ Заедно в час “, Сдружение „ Български червен кръст “, Българският Хелзинкски комитет, „ За нашите деца “, „ Асоциация на парковете в България “, „ Българска асоциация за различен туризъм “, Асоциация „ Родители “, „ Карин дом “.
Предстои класираните организации да излъчат представителите си за присъединяване в Съвета.
Съветът за развиване на гражданското общество е съвещателен орган към Министерския съвет и се основава на съображение член 4 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Съветът има функционалности по създаване и осъществяване на политики за поддръжка на развиването на гражданското общество в България, прецизира БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР